Potpisan sporazum sa kompanijom "Gorenje"

Bez autora
Jan 27 2011

Danas je sa kompanijom "Gorenje" potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao sporazum o izgradnji nove fabrike u Zaječaru u kojoj će biti otvoreno 300 novih radnih mesta. Vrednost početne investicije približno iznosi 2,9 miliona evra i to je prva prava velika investicija u istočnoj Srbiji. Kompanija "Gorenje" je do sada u Srbiju uložila 50 miliona evra. Kako je najavljeno, već u martu bi trebalo da počne rekonstrukcija fabrike "Porcelan" u kojoj će "Gorenje" raditi, na leto bi trebalo da bude otvorena fabrika, a do kraja godine, u prvoj fazi, trebalo bi da se zaposli prvih 100 radnika. Država će se putem Nacionalne službe za zapošljavanje angažovati na obuci radnika, kao i na izgradnji infrastrukture. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja podržalo je ovu investiciju sa po 10.000 evra po svakom novozaposlenom, odnosno sa ukupno tri miliona evra.

Potpisan sporazum sa kompanijom “Gorenje”Danas je sa kompanijom "Gorenje" potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao sporazum o izgradnji nove fabrike u Zaječaru u kojoj će biti otvoreno 300 novih radnih mesta.

Vrednost početne investicije približno iznosi 2,9 miliona evra i to je prva prava velika investicija u istočnoj Srbiji. Kompanija "Gorenje" je do sada u Srbiju uložila 50 miliona evra.

Kako je najavljeno, već u martu bi trebalo da počne rekonstrukcija fabrike "Porcelan" u kojoj će "Gorenje" raditi, na leto bi trebalo da bude otvorena fabrika, a do kraja godine, u prvoj fazi, trebalo bi da se zaposli prvih 100 radnika. Država će se putem Nacionalne službe za zapošljavanje angažovati na obuci radnika, kao i na izgradnji infrastrukture.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja podržalo je ovu investiciju sa po 10.000 evra po svakom novozaposlenom, odnosno sa ukupno tri miliona evra.

Prema sporazumu, "Gorenje" će u roku od godinu dana od sklapanja svih obavezujućih ugovora uspostaviti planirane poslovne delatnosti u Zaječaru, a u roku od tri godine obezbediće upošljavanje svih 300 radnika.

"Gorenje" će fabriku "Porcelan" kupiti iz stečaja. Industrijski kompleks obuhvata dve hale ukupne površine 18.000 kvadratnih metara i na tom prostoru slovenačka kompanija namerava da postavi liniju za montažu mašina za pranje i sušenje veša. U Zaječaru se takođe planira organizovanje proizvodnje umivaonika koje preduzeće ćerka "Gorenje unutrašnja oprema" sada proizvodi u Šoštanju, u Sloveniji.

"Gorenje" je u Srbiji već prisutno na dve proizvodne lokacije. U Valjevu je organizovan proizvodni centar za frižidere i zamrzivače, a u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi proizvode se bojleri.

Kompanija "Gorenje" se pokazala kao jedan od najboljih investitora u našoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik